Resepti

Perunamuusi

Jaana Kankaanpää
Perunamuusia kannattaa valmistaa kerralla reilusti, sillä lopusta soseesta saa tehtyä monta herkullista ruokaa tai leivonnaista.

Perunamuusi

noin 9 dlAinekset
  • 700 g (10–15 kpl) jauhoisia perunoita
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2–2 dl täysmaitoa
  • 25 g voita
Valmistusohje

Kuori perunat ja paloittele suuriksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.

Survo perunat, lisää maito ja voi. Käytä halutessasi lisäksi keitinvettä. Kuumenna ja vatkaa ilmavaksi. Tarjoa paistetun kalan tai lihan kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit