Ruoka

Tonnikala-perunasoselaatikko

Resepti 18.10.2018 Anneli Pessala
Pääruoka, Kala, Kasvikset, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Tonnikala-perunasoselaatikossa tonnikalan voi korvata hienonnetulla savukalalla, ruskistetulla jauhelihalla tai vaikkapa nyhtökauralla.

Tonnikala-perunasoselaatikko

4–5 annostaAinekset
  • 500 g (2 isoa) jauhoista perunaa
  • vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl täysmaitoa
  • tai
  • 7 dl valmista perunasosetta
  • 1 prk (200/150 g) tonnikalaa hiutaleina
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2 munaa
  • 1 pussi (150 g) juustoraastetta, mozzarella tai punaleima emmental
  • 1 dl ruohosipulisilppua
Valmistusohje

Kuori perunat. Paloittele isoiksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen ja survo perunat. Lisää maito ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää soseeseen kala, mausteet, munat ja reilu puolet juustoraasteesta sekä ruohosipuli. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle.

Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna tekeytyä hetki, sillä uunista otettuna laatikko on vielä löysähköä.

Vinkki

Käytä perunoiden keitinvesi sämpylätaikinaan tai kasvissosekeiton liemeksi.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Siskon sipulikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset

Tomaattinen sipulikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset