Ruoka

Karitsapyörykät tomaattikastikkeessa

Resepti 25.10.2018 Helena Saine-Laitinen
Pääruoka, Lisuke, Liha, Kodin juhlat, Pääsiäinen
Sanne Katainen
Karitsapyörykät ja itse tehty tomaattikastike lastataan patonkilautoille.

Karitsapyörykät tomaattikastikkeessa

30 kpl

Ainekset
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl tomaattikastiketta (ohje alla)
  • 1 kananmuna
  • 10 oliivia silputtuna
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Tomaattikastike
  • 1–2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¾ dl tuoreyrttiseosta silputtuna (esimerkiksi timjami, oregano, basilika)
Lisäksi
  • 1 patonki
Valmistusohje

Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne paistokasarissa öljytilkassa. Lisää paseerattu tomaatti, murusteltu liemikuutio, sokeri ja mausteet. Hauduta vähintään vartin verran.

Sekoita lihapyörykkäainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi.

Pyörittele massasta lihapullia kostutetuin käsin ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kumoa pyörykät kasariin ja kääntele ne varovasti tomaattikastikkeeseen. Tähän asti voit valmistella tapakset tarjoilua edeltävänä päivänä.

Paahda tarvittava määrä leipäpaloja. Nosta jokaiselle lusikallinen välimerellistä tomaattikastiketta ja lihapyörykkä. Viimeistele yrteillä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Italialainen pizzapannari

Resepti
Pääruoka, Liha, Maitotuotteet, Muna, Riista

Amerikkalaiset riistapannukakut

Resepti
Pääruoka, Liha, Viljatuotteet, Maitotuotteet, Riista

Ahvenanmaan pannukakku

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Maitotuotteet

Yorkshiren pannukakut

Resepti
Lisuke, Sienet, Kala, Viljatuotteet, Maitotuotteet