Resepti

Marinoidut silakat

Sanne Katainen
Tarjoa marinoitujen silakoiden kera rukiisia korppuja tai leipää.

Marinoidut silakat

noin 15 annostaAinekset
  • 400 g silakkafileitä
Kastike
  • 1 ½ dl valkoista balsamiviinietikkaa
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 ½ tl suolaa
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta
  • ½ tl valkopippuria
  • pari oksaa timjamia
Lisäksi
  • kapriksia
Valmistusohje

Irrota silakkafileistä nahka vetäisemällä kylki kerrallaan paksummasta päästä aloittaen.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Nosta silakat tölkkiin ja kaada kastike päälle. Sulje tölkki tiiviisti ja kääntele, jotta kastike leviää tasaisesti.

Anna silakoiden tekeytyä jääkaapissa pari päivää. Kääntele tölkkiä välillä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit