Resepti

Espanjalainen perunamunakas

Sanne Katainen
Perunamunakas taittaa tuhdinkin nälän.

Espanjalainen perunamunakas

noin 20 palaa

Ainekset
  • 400 g perunoita kuorittuna ja keitettynä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 munaa
  • 4 rkl vettä
Lisäksi
  • kivettömiä oliiveja
  • cocktailtikkuja
Valmistusohje

Viipaloi perunat. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kasvikset oliiviöljyssä paistinpannulla (Ø 24 cm). Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja sekoita joukkoon vesi. Kaada seos pannuun. Anna hyytyä miedolla lämmöllä. Jäähdytä.

Kumoa perunamunakas leikkuulaudalle ja leikkaa paloiksi.

Keihästä oliivi cocktailtikkuun ja paina perunamunakaspalaan.

Vinkki

Oikaise perunankeitto ja käytä pakastettuja valkosipuliperunaviipaleita.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit