Resepti

Sieni-perunakiusaus

Jaana Kankaanpää
Suppilovahverot voi vaihtaa perunakiusauksessa kasvatettuihin sieniin tai liotettuihin suolasieniin.

Sieni-perunakiusaus

5–6 annostaAinekset
  • 1 l suppilovahveroita
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 kg pakasteperunasuikaleita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
Valmistusaineet

Puhdista ja viipaloi sienet. Haihduta sienistä ylimääräinen neste esimerkiksi pinnoitetussa, tilavassa paistokasarissa alhaisella lämmöllä. Lisää voi ja hienonnettu sipuli paistokasariin. Kuullota hetki ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Kaada perunasuikaleet voideltuun uunivuokaan. Sekoita sieni-sipuliseos perunoiden kanssa. Kaada vuokaan kerma ja maito. Kypsennä 200 asteessa vähintään tunnin ajan. Kypsymisaika riippuu siitä, kuinka jäisiä perunasuikaleet ovat, sekä perunalajikkeesta.

Vinkki

Korvaa pakasteperunasuikaleet tuoreilla, suikaloiduilla perunoilla, 1,2 kiloa. Kypsymisaika on noin puolitoista tuntia. Peitä vuoka tarvittaessa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit