Resepti

Sitruunasiika

Jaana Kankaanpää
Ennen tarjoilua voit halutessasi vaihtaa siian pintaan tuoreet sitruunaviipaleet.

Sitruunasiika

4 annostaAinekset
  • 1 kg siikaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • Täyte
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 50 g voita
  • 1 dl persiljaa
  • Pinnalle
  • 1/2 sitruunaa viipaleina
  • voinokareita
Valmistusohje

Suomusta, poista sisälmykset ja kidukset kalasta/kaloista. Luonnon siiat voivat olla pieniä.

Ripottele kalojen sisälle hiukan suolaa ja pippuria. Sekoita pehmeään voihin puolen sitruunan mehu ja persiljasilppu. Täytä seoksella kalan vatsa ja sulje hammastikuilla. Tee pintaan muutama viilto ja työnnä viiltoihin sitruunaviipale. Laita vielä päälle pari voinokaretta.

Kypsennä 175 asteessa 30–45 minuuttia, riippuen kalojen koosta. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa kevyesti vetämällä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit