Resepti

Kurpitsasosekeitto

Jaana Kankaanpää
Kurpitsansiemenet ja raikas jugurttisydän tekevät kurpitsakeittoannoksesta juhlavan.

Kurpitsasosekeitto

6 annostaAinekset
  • 1 l (1/2 kg) oranssia kurpitsaa kuutioituna
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl sokeria
  • (1 tl kanelia)
  • Pinnalle
  • turkkilaista jugurttia
  • kurpitsan siemeniä
Valmistusohje

Laita kuoritut, paloitellut kasvikset kattilaan. Kaada päälle osa nesteestä niin, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, lisää yrtti ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua kypsäksi.

Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää loput nesteestä ja kuumenna keitto. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla. Lusikoi siemeniä keittoannoksen päälle. Tee annosten päälle vielä koristekuvio jugurtista.

Sosekeittoa voi tarjota joko alku- tai pääruokana. Pieni annos keittoa maistuu alkuruuaksi ja reilumpi tukevan voileivän kanssa pääruuaksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit