LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Mehevä hirvipaisti ja punaviinikastike

Jaana Kankaanpää
Hirvipaisti, perunakakku ja punaviinikastike on riistaruokaa parhaimmillaan.

Mehevä hirvipaisti ja punaviinikastike

6–8 annostaAinekset
  • reilu 1 kg hirvenpaistia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl yrttisilppua (timjamia, rosmariinia, salviaa)
  • noin 170 g Amerikan pekonia
  • 2 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 palsternakka
  • 1 porkkana
  • pala juuriselleriä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tummaa ruokokidesokeria
  • 1 plo (75 cl) punaviiniä
Kastike
  • noin 6 dl paistolientä
  • (1 dl kuohukermaa)
Valmistusohje

Hiero paisti kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Painele lihan pintaan yrttisilppu ja levitä sen päälle pekoniviipaleet hieman limittäin. Sido paisti puuvillalangalla ja nosta korkealaitaiseen uunivuokaan. Paina paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Anna lihan odottaa huoneenlämmössä kasvisten käsittelyn ajan.

Kuori kasvikset ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla voi ja kääntele siinä kasviksia. Ripottele päälle sokeri ja anna karamellisoitua. Kumoa seos uunivuokaan paistin ympärille. Kaada päälle pullollinen punaviiniä.

Nosta paisti 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin tunti, kunnes mittari osoittaa 60 astetta (läpikypsä 65 astetta).

Kietaise liha folioon odottamaan. Siivilöi liemi kattilaan ja anna kiehua kokoon noin 45 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 4 dl. Lisää halutessasi kermaa ja tarkista maku.

Leikkaa paisti viipaleiksi ja tarjoa lisänä punaviinikastiketta, perunakakkua sekä karpalohyytelöä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit