Ruoka

Perunakakku

Resepti 09.11.2018 Marita Joutjärvi
Lisuke, Kasvikset
Jaana Kankaanpää
Perunakakku on hyvä lisäke vaikkapa hirvipaistille.

Perunakakku

6–8 annostaAinekset
  • 500 g perunoita kuorittuna
  • 2 sipulia
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • 1 dl yrttisilppua (persilja, ruohosipuli)
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 100 g mustaleimaemmetaaliraastetta
Valmistusohje

Leikkaa perunat ja kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Rutista leivinpaperi ja vuoraa sillä tasapohjainen kakkuvuoka (2 litraa). Lado vuokaan kerroksittain peruna- ja sipuliviipaleita, yrttisilppua, mausteita ja juustoraastetta.

Sekoita munista sekä maidosta seos ja kaada se vuokaan. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.

Kypsennä vuokaa 200 asteessa noin tunti, kunnes munamaito on hyytynyt ja perunat ovat kypsiä. Kumoa vuoka tarjoiluvadille ja koristele yrtein.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Spelttiteeleivät

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Mokkapalat

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet

Gluteenittomat mokkaruudut

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet