Resepti

Tattaritabbouleh

Jaana Kankaanpää
Tattarirouhe antaa oman makulisänsä tabbouleh-salaattiin.

Tattaritabbouleh

8 annostaAinekset
  • 2 dl tattarisuurimoita
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua minttua tai 2 oksaa tuoretta
  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1/2 kurkkua
  • 1 ruukku persiljaa
  • 2–3 mintun oksaa
  • 2–3 oksaa korianteria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
Valmistusohje

Huuhtele jyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä suolalla ja mintulla maustetussa vedessä noin 25 minuuttia. Sekoita välillä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Hienonna sipuli, kuutioi tomaatit ja kurkku. Leikkaa yrtit veitsellä silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua pari tuntia. Tarjoa salaattina esimerkiksi uunimakkaran ja sinapin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit