Resepti

Sitruunarisotto

Jaana Kankaanpää
Hyvä risotto ei ole puuromaista, vaikka se on rakenteeltaan kosteaa ja pehmeää.

Sitruunarisotto

6 annosta

Ainekset

3 dl risottoriisiä

1 sipuli hienonnettuna

3 rkl voita

1 l kasvislientä liemikuutioista

1 luomusitruunan mehu

1 tl luomusitruunan kuorta

mustapippuria myllystä

1 pussi (150 g) mustaleimaemmentalraastetta

Pinnalle

juustolastuja mustaleimaemmentalista tai parmesaanista

Valmistusohje

Kuullota hienonnettu sipuli ja riisi läpikuultavaksi voissa, älä ruskista. Kuumenna kasvisliemi. Lisää joukkoon riisi-sipuliseokseen 2 dl lämmintä kasvislientä ja sekoita. Anna liemen imeytyä riisiin ja lisää seuraavat 2 dl lientä joukkoon. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää (noin 20 minuuttia alhaisella lämmöllä), mutta siinä on vielä suutuntuma jäljellä.

Kypsä risotto on mehevää ja kosteaa. Sekoita joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta ja mehu. Mausta pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Kaada tarjoiluastiaan.

Tarjoa uunilohen tai broilerin lisukkeena.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit