Resepti

Punajuuri-spelttilisuke

Jaana Kankaanpää
Paistettu kala maistuu värikkään punajuuri-spelttilisukkeen kanssa.

Punajuuri-spelttilisuke

6 annostaAinekset
  • 300 g punajuuria
  • 2 isoa punasipulia
  • 2 rkl voita
  • 4 dl spelttisuurimoita
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, kolme juustoa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • tuoreita yrttejä; persiljaa, rosmariinia tai timjamia
Valmistusohje

Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä. Hienonna kuoritut sipulit. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Sulata rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää spelttisuurimot, punajuuriraaste ja sipulikuutiot. Kuullota noin 5 minuuttia.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen kattilaan. Lisää ruokakerma ja hauduta kypsäksi. Mausta lopuksi pippurilla ja etikalla. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä makusi mukaan. Tarjoa liha- ja kalaruokien lisukkeena.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit