Resepti

Pikkelöity inkivääri

Lari Lievonen
Pikkelöity inkivääri sopii paitsi sushin myös liha- tai kalaruokien lisukkeeksi.

Pikkelöity inkivääri

Ainekset
  • 400 g inkivääriä
  • 1 l vettä
  • 2 rkl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • ¾ dl mietoa etikkaa, esimerkiksi riisietikkaa tai omenasiiderietikkaa
Valmistusohje

Kuori inkiväärit ja leikkaa ihan ohuiksi viipaleiksi – se onnistuu esimerkiksi kuorimaveitsellä tai yleiskoneella. Sekoita joukkoon suola.

Valmista liemi. Kiehauta vesi, sekoita siihen etikka ja sokeri. Lado viipaleet tiiviisti purkkeihin ja kaada kuuma liemi päälle. Anna maustua pari päivää ennen nauttimista.

Vinkki: voit käyttää myös valmista kurkun- tai kurpitsasäilöntäainetta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit