Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Paprikapiiras

Tämä herkullinen paprikapiiras saa mehevyyttä hunajasta, juustosta ja yrttikermasta ja pientä potkua chilistä. Maistuu iltapalana tai vaikka suolaisena kahvileipänä.
Punaiset chilisilmät piristävät paprikapiirasta.
Punaiset chilisilmät piristävät paprikapiirasta. Kuva: Jaana Kankaanpää

Paprikapiiras

8 annosta

Ainekset

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
  • 1/2 dl maitoa

Täyte

  • 1 (300 g) vihreä paprika
  • 1 sipuli
  • 1/2 punaista chiliä
  • 1 rkl voi-kasviöljyseosta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, kolme yrttiä
  • 2 munaa
  • 100 g (2 dl) pizzajuustoraastetta

Valmistusohje

Sekoita pohjan ainekset ja painele taikina jauhotetulla kädellä voideltuun, halkaisijaltaan noin 28 cm, vuokaan pohjalle ja reunoille. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää hiukan maitoa. Jos löysältä, niin käytä enemmän jauhoja vuokaan taputellessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.

Halkaise ja viipaloi sipuli. Poista huuhdelluista paprikoista siemenet. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja chili renkaiksi. Kuumenna rasva isolla paistinpannulla. Hauduta kasvikset pehmeiksi. Ota pannu levyltä. Mausta seos suolalla, paprikajauheella ja hunajalla.

Levitä täyte taikinapohjalle. Sekoita ruokakerma, munat ja juustoraaste. Levitä kasvisten päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla, kun pinta on kauniisti ruskistunut.