Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Täytetyt paprikat

Muistatko vielä täytetyt uunipaprikat? Ne ovat tulleet takaisin, mutta nyt täytteenä voi olla mifua, tofua tai vaikka härkistä. Valitse ruokaan isoja, kauniin muotoisia paprikoita, joihin mahtuu paljon täytettä.
Kun paprikat yleistyivät meillä, niitä syötiin usein täytettyinä uunipaprikoina.
Kun paprikat yleistyivät meillä, niitä syötiin usein täytettyinä uunipaprikoina. Kuva: Jaana Kankaanpää

Täytetyt paprikat

4 annosta

Ainekset

  • 4 punaista paprikaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl ohrahelmiä
  • 2 dl vettä
  • 1/2 kasvisliemikuutiota
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rasia (250 g) mifu-jauhista
  • 1 rkl voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 dl ruokakermaa
  • 1 dl tuoreita yrttejä: persiljaa, timjamia, ruohosipulia

Valmistusohje

Leikkaa paprikoista kansi pois. Poista siemenet. Ripottele paprikoiden sisäpinnoille hiukan suolaa ja pippuria. Nosta paprikat ja kannet vuokaan. Esikypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hauduta ohrahelmet kypsiksi kasviliemikuutiolla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota pannulla jauhis ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita sipuli-jauhisseos sekä kypsät ohrahelmet. Lisää joukkoon ruokakermaa ja hienonnettuja yrttejä. Täytä paprikat seoksella ja laita kannet päälle. Nosta paprikat vuokaan ja kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki

Käytä täytteeseen jauhelihaa, sieniä tai soijarouhetta. Rasia jauhista (250 g) vastaa 400 g jauhelihaa.