Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Salsakastike

Oletko tehnyt salsakastiketta itse? Se ei ole vaikeaa eikä vie edes tolkuttomasti aikaa. Tähän ohjeeseen tulee yksi mieto punainen chili, mutta tulisemman kastikkeen ystävä voi säätää poltetta chilien määrällä ja laadulla.
Rukiinen nacho ja ärhäkkä salsakastike sopivat hyvin yhteen.
Rukiinen nacho ja ärhäkkä salsakastike sopivat hyvin yhteen. Kuva: Jaana Kankaanpää

Salsakastike

noin 6 dl

Ainekset

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
  • 4 (200 g) tomaattia
  • 1 mieto punainen chili
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl balsamietikkaa tai sitruunamehua

Pinnalle

  • tuoretta korianteria
  • 1/2 mietoa chilipalkoa

Valmistusohje

Kuori sipulit ja leikkaa pienen pieniksi kuutioiksi. Kuullota kattilan pohjalla hetki oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska. Poista chilistä siemenet. Leikkaa hyvin pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan hautumaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Leikkaa tomaatteihin ristiviilto ja kasta ne kuumaan veteen. Vedä kuori irti. Leikkaa kuorettomat tomaatit pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot kattilaan ja kuumenna. Älä kuitenkaan keitä kovin kauan. Mausta lopuksi balsamietikalla, renkaiksi leikatuilla chiliviipaleilla sekä korianterisilpulla.

Tarjoa dippikastikkeena nachoille tai kasvistikuille. Kokeile myös pitsaan tai tortillan täytteeksi.