Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Gulassikeitto

Unkarilainen gulassikeitto vaatii jonkin verran pilkkomista ja paistamista, mutta lopputulos on ihanan täyteläinen ja makea. Tämä ruoka on omiaan syksyn koleuteen, sillä se antaa voimaa niin värikkyydellään kuin lämmöllään.
Unkarilaisessa gulassikeitossa maistuu mieto paprika.
Unkarilaisessa gulassikeitossa maistuu mieto paprika. Kuva: Jaana Kankaanpää

Gulassikeitto

6 annosta

Ainekset

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 300 g naudanlihakuutioita (keittolihaa)
  • 1 rkl voita
  • 1 l vettä
  • 1 porkkana
  • pala (50 g) selleriä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 tl valkopippureita
  • 1 tl suolaa
  • 3–4 (300 g) perunaa
  • 1 punainen tai keltainen paprika
  • 1 dl persiljasilppua

Valmistusohje

Lohko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Ruskista lihakuutiot ja sipulit. Lisää vesi ja kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Kerää vaahto pinnalta pois. Lisää kuutioitu porkkana, suikaloitu selleri ja mausteet. Keitä, kunnes liha on mureaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää perunat lohkoina ja suikaloitu paprika. Hauduta kypsäksi. Tarkista suola ja lisää lopuksi persiljasilppu.