Gulassikeitto
Unkarilainen gulassikeitto vaatii jonkin verran pilkkomista ja paistamista, mutta lopputulos on ihanan täyteläinen ja makea. Tämä ruoka on omiaan syksyn koleuteen, sillä se antaa voimaa niin värikkyydellään kuin lämmöllään.
Gulassikeitto
6 annosta
Ainekset
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 300 g naudanlihakuutioita (keittolihaa)
- 1 rkl voita
- 1 l vettä
- 1 porkkana
- pala (50 g) selleriä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 tl valkopippureita
- 1 tl suolaa
- 3–4 (300 g) perunaa
- 1 punainen tai keltainen paprika
- 1 dl persiljasilppua
Valmistusohje
Lohko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Ruskista lihakuutiot ja sipulit. Lisää vesi ja kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Kerää vaahto pinnalta pois. Lisää kuutioitu porkkana, suikaloitu selleri ja mausteet. Keitä, kunnes liha on mureaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää perunat lohkoina ja suikaloitu paprika. Hauduta kypsäksi. Tarkista suola ja lisää lopuksi persiljasilppu.
Osaston luetuimmat
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Luulitko sinäkin, että sulhaspiirakka on pieni karjalanpiirakka? Väärin! Kosiomiehille paistettiin Karjalassa ihan toisenlaisia piiraita
- Yle uutiset | Heikki Hurstia syytetään terveysrikoksesta
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen