Ruoka

Raikas sitruskakku

Resepti 07.12.2018 Marita Joutjärvi
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Kodin juhlat, Joulu, Pääsiäinen
Jaana Kankaanpää
Sitruunaisuus tekee tästä kakusta kepeän raikkaan.

Raikas sitruskakku

noin 15 annostaAineksetPohja

4 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

1 luomusitruunan raastettu kuori

1 ¾ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutus

1 dl sitruunalimonadia esim. Sprite

Täyte ja kuorrutus

1 luomusitruuna

2 kananmunaa

1 ¼ dl sokeria

75 g voita

4 dl kuohukermaa

1 ½ tl vaniljasokeria

2 dl puolukkahilloa

Koristelu

puolukoita

Valmistusohje

Vaahdota pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi. Raasta pestyn sitruunan kuori. Sekoita se vehnäjauho-leivinjauheseokseen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (2 litraa). Paista kakkua 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kakku jäähtymään puhtaalle pyyhkeelle.

Raasta toisesta pestystä sitruunasta kuori. Puserra sitruunoista mehu (käytä pohjataikinan sitruuna toisena). Vatkaa kattilassa sekaisin mehut, kuoriraaste, munat ja sokeri. Lisää voi. Kuumenna seos ja sekoita koko ajan, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä kylmäksi.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Nostele vaahto kylmän kiisselin joukkoon.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta välit sitruunajuomalla. Levitä kakkupohjille ohut kerros puolukkahilloa ja sen päälle sitruunatäytettä. Kuorruta kakku lopulla sitruunavaahdolla. Koristele puolukoilla.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Aprikoosi-rommikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Joulu, Kodin juhlat

Luumuboston

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Viikunahyrrät

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Joulu

Kasvispiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset