Ruoka

Viikunahyrrät

Resepti 07.12.2018 Marita Joutjärvi
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Joulu
Jaana Kankaanpää
Kerrospikkuleivät ihanalla hillosydämellä ovat kuin pieniä leivoksia.

Viikunahyrrät

21 kappalettaAinekset
  • 200 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte
  • 200 g viikunahilloa tai -marmeladia
Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.

Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 5 sentin spiraaleja 42 kappaletta. Paista 180-asteisessa uunissa 8—10 minuuttia.

Levitä hilloa yhdelle hyrrälle ja paina toinen päälle. Täytä hyrrät menekin mukaan, niin ne pysyvät rapeina. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Spelttiteeleivät

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Mokkapalat

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet

Gluteenittomat mokkaruudut

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet