Jaana Kankaanpää
Viikunahyrrät
21 kappalettaAinekset- 200 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 200 g viikunahilloa tai -marmeladia
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 5 sentin spiraaleja 42 kappaletta. Paista 180-asteisessa uunissa 8—10 minuuttia.
Levitä hilloa yhdelle hyrrälle ja paina toinen päälle. Täytä hyrrät menekin mukaan, niin ne pysyvät rapeina. Koristele halutessasi tomusokerilla.