Ruoka

Viikunahyrrät

Resepti 07.12.2018 Marita Joutjärvi
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Joulu
Jaana Kankaanpää
Kerrospikkuleivät ihanalla hillosydämellä ovat kuin pieniä leivoksia.

Viikunahyrrät

21 kappalettaAinekset
  • 200 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte
  • 200 g viikunahilloa tai -marmeladia
Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.

Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 5 sentin spiraaleja 42 kappaletta. Paista 180-asteisessa uunissa 8—10 minuuttia.

Levitä hilloa yhdelle hyrrälle ja paina toinen päälle. Täytä hyrrät menekin mukaan, niin ne pysyvät rapeina. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Aprikoosi-rommikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Joulu, Kodin juhlat

Luumuboston

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Raikas sitruskakku

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Kodin juhlat, Joulu, Pääsiäinen

Kasvispiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset