Aprikoosi-rommikakku
Aprikoosi-rommikakku saa ihanan arominsa rommista, joka on imeytetty aprikooseihin. Tee kakku vähintään pari päivää etukäteen, niin maut pääsevät valloilleen.
Aprikoosi-rommikakku
noin 18 viipaletta
Ainekset
- 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- 1 dl tummaa rommia
- 200 g voita
- 2 dl tummaa ruokokidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 1 prk (1 ½ dl) ranskankermaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa aprikoosit saksilla suikaleiksi. Kaada päälle rommi ja anna marinoitua mieluiten yön ajan.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat vaahtoon yksitellen rivakasti vatkaten.
Lisää ranskankerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele lopuksi joukkoon aprikoosit liemineen. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 1 ½ litraa) ja paista 175 asteessa noin tunti.
Koristele kakku halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja strösseleillä.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat