Ruoka

Aprikoosi-rommikakku

Resepti 07.12.2018 Marita Joutjärvi
Makea leivonnainen, Hedelmät, Joulu, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Aprikoosi-rommikakun teko alkaa siitä, kun panet aprikoosit rommiin marinoitumaan edellisenä päivänä.

Aprikoosi-rommikakku

noin 18 viipalettaAinekset
  • 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • 1 dl tummaa rommia
  • 200 g voita
  • 2 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (1 ½ dl) ranskankermaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä

Valmistusohje

Leikkaa aprikoosit saksilla suikaleiksi. Kaada päälle rommi ja anna marinoitua mieluiten yön ajan.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat vaahtoon yksitellen rivakasti vatkaten.

Lisää ranskankerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele lopuksi joukkoon aprikoosit liemineen. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 1 ½ litraa) ja paista 175 asteessa noin tunti.

Koristele kakku halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja strösseleillä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Puolukka-piparimalja

Resepti
Jälkiruoka, Marjat, Joulu

Omenaserbetti

Resepti
Jälkiruoka, Hedelmät, Joulu

Joulutiramisu

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Viktorian kookosherkku

Resepti
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Joulu