Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Aprikoosi-rommikakku

Aprikoosi-rommikakku saa ihanan arominsa rommista, joka on imeytetty aprikooseihin. Tee kakku vähintään pari päivää etukäteen, niin maut pääsevät valloilleen.
Aprikoosi-rommikakun teko alkaa siitä, kun panet aprikoosit rommiin marinoitumaan edellisenä päivänä.
Aprikoosi-rommikakun teko alkaa siitä, kun panet aprikoosit rommiin marinoitumaan edellisenä päivänä. Kuva: Jaana Kankaanpää

Aprikoosi-rommikakku

noin 18 viipaletta

Ainekset

  • 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • 1 dl tummaa rommia
  • 200 g voita
  • 2 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (1 ½ dl) ranskankermaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa aprikoosit saksilla suikaleiksi. Kaada päälle rommi ja anna marinoitua mieluiten yön ajan.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat vaahtoon yksitellen rivakasti vatkaten.

Lisää ranskankerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele lopuksi joukkoon aprikoosit liemineen. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 1 ½ litraa) ja paista 175 asteessa noin tunti.

Koristele kakku halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja strösseleillä.