Resepti

Luumuboston

Jaana Kankaanpää
Bostonkakku muuntuu jouluiseksi luumutäytteellä.

Luumuboston

noin 10 annostaAinekset
  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
Täyte
  • noin 2 dl luumuhilloa
Voiteluun
  • 1 kananmunankeltuainen
Pinnalle
  • 2 rkl mantelirouhetta tai -lastuja
  • 2 rkl raesokeria
Valmistusohje

Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mukaan muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Vatkaa alussa joukkoon vehnäjauhoja ja vaivaa loput taikinaan käsin. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja painele se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (45 x 25 cm). Levitä taikinan päälle ohuelti hilloa ja kääri napakaksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.

Leikkaa rulla terävällä veitsellä kymmeneen noin 5 sentin palaan. Nosta palat voideltuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm) leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota puolisen tuntia.

Voitele leivonnainen keltuaisella ja ripottele pinnalle mantelirouhetta sekä raesokeria.

Paista bostonia 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit