Ruoka

Kasvispiiras

Resepti 30.11.2018 Anneli Pessala
Suolainen leivonnainen, Kasvikset
Jaana Kankaanpää
Kasvispiirakkaan voi vaihdella erilaisia kasviksia sekä juustoja. Jauhiksen saa korvattua esimerkiksi soijarouheella.

Kasvispiiras

20 palaaAineksetPohja
  • 2 dl vettä
  • 1/2 pkt (à 50 g) hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita sulatettuna
Täyte
  • 1 rasia (250 g) mifu-jauhista
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 3 (200 g) tomaattia
  • 200 g parsakaalia
  • pala (100 g) purjoa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/2 pussia (à 150 g) sinihomejuustomurua
  • (suolaa)
  • 1 pussi (150 g) pizzajuustoraastetta
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 4 munaa
Valmistusohje

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja lopuksi sulatettu voi. Taputtele pohjataikina leivinpaperin päälle uunivuoan pohjalle. Anna pohjan kohota liinan alla.

Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuutioi tomaatit. Leikkaa parsakaalin kannat pieniksi kuutioiksi ja kukkaosa pieniksi nupuiksi. Viipaloi hyvin huuhdeltu purjo. Sulata voi pannulla. Ruskista jauhis ja lisää kasvikset. Hauduta noin 10 minuuttia sekoitellen.

Mausta pannulla oleva seos ja sekoita joukkoon juustot. Levitä täyte kohonneelle pohjalle. Lisää kerma-maito-munaseos. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Leikkaa hiukan jäähtyneenä paloiksi.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Puolukka-piparimalja

Resepti
Jälkiruoka, Marjat, Joulu

Omenaserbetti

Resepti
Jälkiruoka, Hedelmät, Joulu

Joulutiramisu

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Viktorian kookosherkku

Resepti
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Joulu