Viktorian kookosherkku
Joulun jälkiruokaan voi osan puuromaidosta korvata kookoksen makuisella kermalla ja tarjota puuron raikkaan mansikkasoseen kanssa. Puuromanteli löytyy jokaisen annoksen päältä paahdettuina lastuina.
Viktorian kookosherkku
10 annosta
Ainekset
- 2 dl puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 6 dl kevytmaitoa
- 1 prk (2,5 dl) kermaista kookosta
- ripaus suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl mantelilastuja
- Tarjoiluun
- sokeroitua mansikkasurvosta
Valmistusohje
Keitä riisit puolikypsiksi vedessä, kunnes neste on imeytynyt, noin 5 minuuttia. Lisää maito ja kermainen kookos. Keitä kypsäksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, noin 20 minuuttia. Lisää puoli desiä maitoa, jos puuro tuntuu liian paksulta. Mausta ja jäähdytä puuro kylmäksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada tarjoilukulhoon tai jaa annosmaljoihin. Ripota päälle pannulla paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa sokerilla maustetun mansikkasurvoksen kera.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat