Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Viktorian kookosherkku

Joulun jälkiruokaan voi osan puuromaidosta korvata kookoksen makuisella kermalla ja tarjota puuron raikkaan mansikkasoseen kanssa. Puuromanteli löytyy jokaisen annoksen päältä paahdettuina lastuina.
Riisipuuroannos maistuu tällä kertaa kookokselle, mantelille ja mansikalle.
Riisipuuroannos maistuu tällä kertaa kookokselle, mantelille ja mansikalle. Kuva: Jaana Kankaanpää

Viktorian kookosherkku

10 annosta

Ainekset

  • 2 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 6 dl kevytmaitoa
  • 1 prk (2,5 dl) kermaista kookosta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl mantelilastuja
  • Tarjoiluun
  • sokeroitua mansikkasurvosta

Valmistusohje

Keitä riisit puolikypsiksi vedessä, kunnes neste on imeytynyt, noin 5 minuuttia. Lisää maito ja kermainen kookos. Keitä kypsäksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, noin 20 minuuttia. Lisää puoli desiä maitoa, jos puuro tuntuu liian paksulta. Mausta ja jäähdytä puuro kylmäksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada tarjoilukulhoon tai jaa annosmaljoihin. Ripota päälle pannulla paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa sokerilla maustetun mansikkasurvoksen kera.