Puolukka-piparimalja
Piparkakkuja, puolukoita, kermaa, rahkaa – tulos ei voi olla muuta kuin herkullinen happamenmakea raikastus. Ja niin helppo valmistaa.
Puolukka-piparimalja
10 annosta
Ainekset
- 4 dl puolukoita
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 3 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 10 piparkakkua
Koristeluun
- puolukoita, piparkakkuja
Valmistusohje
Soseuta puolukat puolijäisinä ja mausta sokerilla. Sekoita maitorahkaan vaahdotettu kerma, puolukkasose ja vaniljasokeri. Riko piparit pieniksi paloiksi ja kerrostele rahkaseoksen kanssa annoskulhoihin tai laseihin juuri ennen tarjoilua. Koristele jälkiruoka puolukoilla ja piparipaloilla.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat