Omenaserbetti
Omenaserbetti
noin 10 annosta
Ainekset
- 1 liivatelehti
- 5 dl omenatäysmehua
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl kevyesti sokeroitua omenasosetta
- 3 (250 g) omenaa
- 2 dl kuohukermaa
Maustesiirappi
- 3 dl omenatäysmehua
- 1/2 dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 1 tähtianis
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Laita liivatelehti kylmään veteen. Kuumenna omenamehua ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää kuivaksi puristettu liivatelehti ja sekoita kunnes se liukenee mehuun.
Nosta kattila liedeltä. Lisää omenasose. Kuori ja raasta hienoksi omenat. Lisää raaste ja anna seoksen jäähtyä hetki.
Kaada reilun kokoiseen kannelliseen, pakastuksen kestävään kulhoon. Pakasta pari kolme tuntia.
Vaahdota kerma. Vatkaa omenaseosta sähkövatkaimella. Nostele kermavaahto lusikalla seokseen. Pakasta pari tuntia. Vatkaa seosta. Pakasta, kunnes seos jäätynyt.
Jos serbetti on jäätynyt kovaksi, niin ota se temperoitumaan etukäteen jääkaappiin. Ota siitä lastuja tukevalla lusikalla tai jäätelökauhalla. Tarjoa lämpimän maustesiirapin kanssa.
Maustesiirappi
Laita mehu, sokeri sekä kanelitangot ja tähtianis kattilaan. Keitä vähintään 20 minuuttia, jotta seos muuttuu siirappimaiseksi. Mausta sitruunamehulla. Poista kokonaiset mausteet.
Osaston luetuimmat
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Yle uutiset | Heikki Hurstia syytetään terveysrikoksesta
- Luulitko sinäkin, että sulhaspiirakka on pieni karjalanpiirakka? Väärin! Kosiomiehille paistettiin Karjalassa ihan toisenlaisia piiraita
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen