Joulutiramisu
Joulutiramisu
10 annosta
Ainekset
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 6 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 1/2 dl kylmää, vahvaa kahvijuomaa
- 1 rkl sokeria
Täyte
- 2 liivatelehteä
- 1 rkl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 prk (200 g) luumu-kanelirahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl piparkakkumaustetta
Pinnalle
- kaakaojauhetta, tummaa suklaata rouhittuna
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen puoli reunalliseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Voit käyttää myös pyöreää vuokaa ja muotoilla pohjan paloista. Kostuta hyvin sokerilla maustetulla kahvilla.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan sokeri, sitruunamehu, piparkakkumauste sekä viimeisenä kermavaahto.
Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen pohjapala päälle. Kostuta ja lusikoi päälle loppu täyte. Peitä varovasti foliolla tai kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään.
Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta ja ripottele rouhittua suklaata juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
Käytä kääretorttupohjan tilalla kanelikeksejä.
Osaston luetuimmat
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Luulitko sinäkin, että sulhaspiirakka on pieni karjalanpiirakka? Väärin! Kosiomiehille paistettiin Karjalassa ihan toisenlaisia piiraita
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat