Resepti

Pastrami porosta

Juho Haveri-Heikkilä
Poropastramin kanssa sopivat pikkelöidyt metsäsienet ja lipstikkakreemi.

Pastrami porosta

Ainekset
  • noin 600 g poron vasan sisäpaistia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5–6 oksaa tuoretta timjamia
  • 1–1,5 rkl hienoa merisuolaa
  • 1 rkl katajanmarjaa murskattuna
  • kuivattuja koivunlehtiä
  • rouhittua mustapippuria
Valmistusohje

Puhdista sisäpaisti kalvoista. Leikkaa sopivan kokoisia paloja pitkittäissuunnassa, leveydeltään 4–5 senttiä.

Paista lihassyyt kiinni kuumalla pannulla voissa kauttaaltaan – lisää jo tässä vaiheessa hyvä pintasuola ja rouhi mustapippuria paistin pinnalle paiston aikana.

Kypsennä uunissa 120 asteessa, kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Anna vetäytyä 15 minuuttia.

Hiero paistin pintaan mausteet ja yrtit, kääri paisti tiukkaan folioon tai kelmuun ja laita kylmään maustumaan.

Leikkaa valmiista pastramista ohuita siivuja.

Koristele rucolan lehdillä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit