Ruoka

Merenherkkupasta yhdessä kattilassa

Resepti 11.01.2019 Marita Joutjärvi
Pääruoka, Kala
Sanne Katainen
Osa nesteestä toimii kastikkeena. Älä siis turhaan keitä pastaa niin kauan, että kaikki neste imeytyy pastaan.

Merenherkkupasta yhdessä kattilassa

4—6 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • 2—4 valkosipulikynttä
  • 1 rkl säilyketonnikalan öljyä
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 300 g pastaa, esimerkiksi spagettia
  • 1 prk (185/140 g) tonnikalaa öljyssä
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • noin 180 g katkarapuja
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl basilikaa
  • ½ luomusitruunan kuori ja mehu
  • 1 rs (200 g) yrttistä tuorejuustoa
  • tuoretta basilikaa
Valmistusohje

Hienonna kuoritut sipulit. Kuullota ne kattilassa tonnikalasta valutetussa öljytilkassa.

Lisää vesi ja liemikuutiot. Kun neste kiehuu, lisää pasta, jossa on keittoaikaa mielellään ainakin kahdeksan minuuttia.

Kun pastan keittoaikaa on jäljellä noin neljä minuuttia, kumoa mukaan valutettu tonnikala. Lisää mukaan parin minuutin päästä katkaravut ja pakasteherneet.

Mausta ruoka pippurilla, basilikalla sekä sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla.

Lisää tuorejuusto mukaan ja pasta on valmista, kun juusto on sulanut.

Koristele tuoreella basilikasilpulla.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Italialainen pizzapannari

Resepti
Pääruoka, Liha, Maitotuotteet, Muna, Riista

Amerikkalaiset riistapannukakut

Resepti
Pääruoka, Liha, Viljatuotteet, Maitotuotteet, Riista

Ahvenanmaan pannukakku

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Maitotuotteet

Yorkshiren pannukakut

Resepti
Lisuke, Sienet, Kala, Viljatuotteet, Maitotuotteet