Ruoka

Turskapannu

Resepti 11.01.2019 Marita Joutjärvi
Pääruoka, Kala, Arjen suosikit
Sanne Katainen
Keitä perunoita edellisellä aterialla reilummin, niin maukas kalapannu syntyy tosi nopeasti. Turskan voit korvata vaikka kirjolohella.

Turskapannu

4 annostaAinekset
  • 300—400 g turskaa
  • suolaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin 500 g keitettyjä perunoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 prk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 dl oliiveja
  • 1 dl persilja- tai ruohosipulisilppua
Valmistusohje

Kuivaa turskan pinta talouspaperilla. Leikkaa kala haarukkapaloiksi ja ripauta pintaan hieman suolaa. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuori ja viipaloi perunat.

Kuumenna pannulla öljy ja anna sipulien kuullottua. Lisää perunaviipaleet ja kääntele niitä hetki. Lisää nyt kirsikkatomaatit liemineen. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää kalapalat ja anna hautua vielä 5 minuuttia.

Lisää loppuvaiheessa oliivit. Tarkista maku.

Ripottele ruuan pinnalle reippaasti yrttisilppua ennen tarjoilua.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Perunalimppu muusista

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet

Peruna-hamppulimppu

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet

Siemennäkkäri

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet

Lupiini-Mariannekeksit

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet