Ruoka

Nakkishaksuka

Resepti 11.01.2019 Marita Joutjärvi
Pääruoka, Muna, Liha, Kasvikset, Arjen suosikit
Sanne Katainen
Shakshuka on kotoisin Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä. Vaihtele aineksia, niin saat hieman erilaisia versioita.

Nakkishaksuka

4 annostaAinekset
  • 200 g nakkeja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½–1 punaista paprikaa
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta myllystä
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk (380/230 g) kikherneitä
  • 100 g fetajuustoa
  • 4 kananmunaa
Päälle
  • tuoretta korianteria tai persiljaa
Valmistusohje

Paloittele nakit. Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa viipaleiksi. Kuumenna öljy valurautapaistinpannulla ja ruskista makkarat. Lisää kasvikset ja kuullota pehmeiksi, noin 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon mausteet ja kääntele hetki. Lisää mukaan tomaatit sekä siivilässä huuhdellut ja valutetut kikherneet. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarkista maku.

Kuopaise lusikalla neljä syvennystä, riko niihin munat ja murustele päälle fetaa. Nosta pannu 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä notkeita. Silppua päälle reilusti tuoretta yrttiä.

Vinkki! Jos sinulla ei ole uuninkestävää pannua, siirrä ainekset pannusta laakeaan uunivuokaan ja riko päälle vasta sitten munat ja juusto.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Italialainen pizzapannari

Resepti
Pääruoka, Liha, Maitotuotteet, Muna, Riista

Amerikkalaiset riistapannukakut

Resepti
Pääruoka, Liha, Viljatuotteet, Maitotuotteet, Riista

Ahvenanmaan pannukakku

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Maitotuotteet

Yorkshiren pannukakut

Resepti
Lisuke, Sienet, Kala, Viljatuotteet, Maitotuotteet