Ruoka

Kappelin blinit

Resepti 09.01.2019 Riitta Mustonen
Pääruoka, Alkuruoka, Viljatuotteet
Aki Rask
Blinit tarjoillaan kuumana yleensä kylmien lisukkeiden kera.

Kappelin blinit

10 isoa bliniäAineksetTaikinapohja
  • 0,5 l maitoa
  • 6 g kuivahiivaa
  • 15 g suolaa
  • 10 g sokeri
  • 310 g tattarijauho
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muuta aineet. Anna taikinapohjan käydä huoneenlämmössä yön yli

AineksetTaikina
  • 4 dl olutta
  • 150 g vehnäjauho
  • 1 muna
  • 1,2 dl valkuaista, vaahtona
Valmistusohje

Lisää ainekset taikinapohjaan, valkuaisvaahto viimeisenä nostellen.

Paista runsaassa kirkastetussa voissa blinipannulla.

Reseptistä tulee noin 10 isoa bliniä.

Kaada valmiin blinin päälle voisulaa, ja laita tarjolle suosikkilisukkeesi.

Vinkki

Kirkastettua voita voi ostaa valmiina tai kirkastaa itse.

Kirkastettu voi

150 g voita

Sulata voi kattilassa. Kuori vaahto pinnalta, ja anna voin jäähtyä hetki, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen astiaan, ja käytä paistorasvana.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Perunalimppu muusista

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet

Peruna-hamppulimppu

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet

Siemennäkkäri

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet

Lupiini-Mariannekeksit

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet