Resepti

Perunalimppu muusista

Sanne Katainen
Perunainen limppu on vahvistettu lupiinijauhoilla.

Perunalimppu muusista

2 kplAinekset
  • 5 dl piimää
  • noin 3 dl perunamuusia
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl öljyä
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 2 dl lupiinijauhoja
  • noin 13 dl neljän viljan sämpyläjauhoja
Valmistusohje

Sekoita perunamuusi ja hiiva piimään ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon öljy, suola ja siirappi sekä pienissä erissä jauhot hyvin vaivaten. Anna kohota noin puoli tuntia ja leivo sen jälkeen taikinasta kaksi samankokoista pitkulaista leipää, jotka laitat voideltuihin uunivuokiin.

Kohota vielä toiset puoli tuntia ja sen jälkeen paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Vinkki: Jos käytät avokadoöljyä, limppuun tulee uudenlainen maku.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit