Resepti

Siemennäkkäri

Sanne Katainen
Siemennäkkäriä on helppo tehdä itse.

Siemennäkkäri

Ainekset
  • 1 dl lupiinijauhoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • 2 dl salaattimix-siemensekoitusta (sis. auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä sekä karpalorouhetta)
  • ¾ tl valkosipulijauhetta
  • 2 ½ dl kiehuvaa vettä
  • ½ dl öljyä
  • ripaus suolaa
Valmistusohje

Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada löysä massa pellille leivinpaperin päälle. Levitä lusikalla ohueksi levyksi (vajaa pellillinen) ja viimeistele pinta tasaiseksi laittamalla päälle toinen leivinpaperi ja kaulitsemalla sen päältä. Näin tulee sileä ja nätti pinta.

Sirottele viimeisenä hiukan suolaa (esimerkiksi kristallisuolaa) taikinan pinnalle. Voit käyttää muitakin mausteita oman maun mukaan.

Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 50–55 minuuttia.

Uunista oton jälkeen painele veitsellä kevyesti levyn pintaan haluamasi kokoiset palat, mutta jätä näkkileipä leivinpapereineen vielä jäähtymään ritilän päälle ennen kuin murrat palat irti.

Herkuttele sellaisenaan tai haluamasi levitteen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit