Resepti

Peruna-hamppulimppu

Sanne Katainen

Peruna-hamppulimppu

2–3 kplAinekset
  • 5 dl piimää (tai 3,5 dl piimää, 1,5 dl vettä)
  • 4 pientä keitettyä perunaa haarukalla survottuna
  • 50 g hiivaa
  • 3–4 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl kuorittua hampunsiementä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl lupiinijauhoja
  • noin 14 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
Valmistusohje

Sekoita survotut perunat ja hiiva piimään ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hunaja, suola, hampunsiemenet ja öljy sekä pienissä erissä jauhot hyvin vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Anna kohota puolisen tuntia ja leivo sen jälkeen taikinasta 2–3 samankokoista pitkulaista leipää, jotka laitat voideltuihin uunivuokiin. Kohota vielä toiset puoli tuntia ja sen jälkeen paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Lupiini-voileviteAinekset
  • 0,5 dl lupiinijauhoa
  • 1 dl vettä
  • 100 g voita
  • 0,25 dl rypsiöljyä
  • yrttisuolaa
Valmistusohje

Sekoita lupiinijauhot ja vesi keskenään ja anna tekeytyä hetken aikaa. Sen jälkeen sekoita muut ainekset joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta haluamallasi tavalla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit