Resepti

Ranskalainen sipulikeitto

Jaana Kankaanpää
Juustolla kuorrutettu leipä kätkee alleen höyryävän sipulikeiton

Ranskalainen sipulikeitto

6 annostaAinekset
  • 1,2 kg (noin 11 kpl) sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 1 1/2 l vettä
  • 3 kasvisliemikuutiota (luomu)
  • 1/2 tl timjamia
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 6 viipaletta paahtoleipää
  • 1/2–1 pussia (à 150 g) punaleimaemmentalraastetta
Valmistusohje

Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit rasvassa kattilan pohjalla pehmeiksi, älä ruskista. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla reilu tunti.

Vatkaa kylmään veteen sekoitetut vehnäjauhot keittoon. Anna kypsyä pari minuuttia. Lisää sitruunamehu.

Jaa keitto annoskulhoihin tai teekuppeihin. Paina kupin reunalla sopivan kokoinen pala paahtoleipäviipaleesta keiton pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta annoksia 225 asteessa noin 4 minuuttia.

Vinkki

Lado leipäviipaleet leivinpaperille vieri viereen. Leikkaa ne 3 x 3 eli 9 osaan, mutta jätä viipaleen muotoon. Ripota pinnalle juustoraaste. Kuorruta leipiä 225 asteessa 4 minuuttia. Jaa valmis keitto annoskulhoihin. Lisää keittoannosten päälle gratinoidut leivät. Tarjoa heti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit