Resepti

Kolmen sipulin sosekeitto

Jaana Kankaanpää
Tuore meirami piristää värillään soseutettua kolmen sipulin keittoa.

Kolmen sipulin sosekeitto

4 annostaAinekset
  • 1 (300 g) purjo
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 iso jauhoinen peruna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio (luomu)
  • 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
  • mustapippuria myllystä
Pinnalle
  • tuoretta meiramia
Valmistusohje

Viipaloi hyvin pesty purjo. Paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Kypsennä ne kattilassa pehmeiksi, älä ruskista. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää vesi, liemikuutio sekä peruna lohkoina. Kuumenna välillä sekoittaen.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää juustomuru ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto. Mausta pippurilla.

Vinkki

Paahda muutama leipäviipale ja kuutioi keittoannosten päälle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit