Ruoka

Mausteinen kalapata

Resepti 25.01.2019 Kati Pohja
Pääruoka, Kala
Mausteinen kalapata: Kookos, inkivääri, chili ja korianteri maustavat kalapadan Aasian henkeen.

Mausteinen kalapata

4 annostaAinekset
  • 2 sipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 3 tomaattia
  • ½ punainen chili
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 800 g lohta, kuhaa tai seitiä
  • 1 ruukku korianteria
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele paprikat ja tomaatit. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja kuutioi tomaatit. Hienonna chili.

Nosta kasvikset kevyesti öljyttyyn pataan. Lisää vesi, liemikuutio, kookosmaito, inkivääri ja mausteet. Peitä pata kannella ja nosta 200-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi.

Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Leikkaa kala suupaloiksi.

Pane uuni pois päältä. Lisää kalat pataan ja nosta pata uunin jälkilämpöön 10 minuutiksi. Ennen tarjoamista sekoita varovasti joukkoon hienonnettua korianteria. Tarjoa kalapata riisin kanssa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Suolainen punajuuripuuro

Resepti
Viljatuotteet, Arjen suosikit

Kaurarieskat puurosta

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Kaurakuningatarkakku

Resepti
Makea leivonnainen, Marjat, Kodin juhlat