Resepti

Italialainen papupata

Jaana Kankaanpää
Italialaisen papupadan päälle raastetaan juustoa ja vähän sitruunaa.

Italialainen papupata

Noin 5 annostaAinekset
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ¼ (100 g) selleri
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl öljyä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 2 tlk (à 400 g) valkopapuja
  • 1 tlk (310 g) kikherneitä
  • 2 lehtikaalinlehteä
  • ½ ruukkua basilikaa
  • ¼ ruukkua timjamia
  • Lisäksi
  • paahtoleipää, voita, sitruuna ja parmesaani- tai pecorinojuustoa
Valmistusohje

Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja hienonna sipulit. Nosta kasvikset kevyesti voideltuun pataan. Lisää kasvisliemi ja mausteet.

Soseuta toinen purkki valkopapuja nesteineen sauvasekoittimella ja sekoita sose kasvisten joukkoon. Nosta pata 175-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi.

Valuta ja huuhtele loput pavut. Poista lehtikaaleista ruodit ja revi lehdet paloiksi. Hienonna yrtit. Lisää pavut, lehtikaalit ja yrtit pataan ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.

Ennen tarjoamista paahda ja voitele leivät. Raasta päälle reilusti pecorinojuustoa ja hiukan sitruunaa. Nosta leipien päälle papupataa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit