Resepti

Fenkolirisotto

Sanne Katainen
Tarjoa risotto heti, sillä koostumus kärsii, jos risotto joutuu odottelemaan.

Fenkolirisotto

4 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ fenkolia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ½ dl mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 kevätsipulia
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää riisit.

Kuumenna toisessa kattilassa vesi ja liuota mukaan liemikuutiot. Lisää kuumaa lientä vähitellen riisin joukkoon. Riisi kypsyy noin 20 minuutissa.

Mausta risotto pippurilla ja tarkista suolan tarve. Sekoita valmiin risoton sekaan tuorejuusto. Hyvä risotto on hieman valuvaa. Koristele ruoka hienonnetuilla kevätsipuleilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit