Ruoka

Porvoolaiset kuppikakut

Resepti 01.02.2019 Anneli Pessala
Makea leivonnainen, Viljatuotteet
Jaana Kankaanpää
Runebergin päivän kahviherkku voi olla myös kuppikakkumainen pieni leivos.

Porvoolaiset kuppikakut

12 kplAinekset
  • 350 g happamia omenoita (noin 4 dl raastettuna)
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 rkl omenamehua
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
Koristeluun
  • 2 rasiaa (á 200 g) vadelmatuorejuustoa
  • 1 prk (250 g) pehmeää maitorahkaa
  • 1 dl tomusokeria
  • kotimaisia pakastevadelmia
Valmistusohje

Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Lisää raasteen joukkoon munat, sokeri, voi sulatettuna ja omenamehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi omenaseoksen joukkoon. Sekoita ja annostele muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vatkaa koristelua varten kaikki ainekset hyvin sekaisin. Pursota tai lusikoi seosta jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Suolainen punajuuripuuro

Resepti
Viljatuotteet, Arjen suosikit

Kaurarieskat puurosta

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Kaurakuningatarkakku

Resepti
Makea leivonnainen, Marjat, Kodin juhlat