Resepti

Runebergin vegaanitortut

Jaana Kankaanpää
Vegaanitortut muistuttavat ulkonäöltään perinteisiä Runebergin torttuja. Rakenne on hauraampi, koska leivonnassa ei ole käytetty munaa.

Runebergin vegaanitortut

8 kplAinekset
  • 200 g maidotonta margariinia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maidottomia piparimuruja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1 dl vadelmamarmaledia
Kostutus
  • 1 dl appelsiinimehua
Pinnalle
  • kiinteää vadelmahilloa tai -marmeladia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/2 rkl vettä
Valmistusohje

Sekoita sulatettu margariini ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita kaurakerma ja marmeladi taikinaan lopuksi.

Voitele runebergintorttuvuoat sisältä öljyllä tai margariinilla. Annostele taikina vuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kostuta mehulla.

Lusikoi jäähtyneiden torttujen päälle vadelmamarmeladikeko. Tee sokerivesikuorrutus tomusokerista ja vedestä. Levitä lusikalla tai pursota kuorrutusraitoja hillon tai marmeladin ympärille.

Vinkki

Taikinan voi myös levittää voideltuun, matalaan uunivuokaan. Paista ja leikkaa annospaloiksi. Koristele hillolla ja tomusokerikuorrutteella.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit