Ruoka

Runebergin maustekakku

Resepti 01.02.2019 Anneli Pessala
Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Käytä kotimaisia vadelmia maustekakun koristeluun. Ne voi syödä kuumentamatta.

Runebergin maustekakku

8 palaaAinekset
  • 1 muna
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 100 g voita
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl vadelmahilloa
Kostutus
  • 1/2 dl kuumaa vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tippaa karvasmanteliöljyä
Koristeluun
  • kotimaisia pakastevadelmia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/2 rkl sitruunamehua tai vettä
Valmistusohje

Vaahdota muna ja sokerit. Sekoita jauhot, mantelirouhe, sooda sekä piparkakkumauste keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen sulatetun voin, kermaviilin ja vadelmahillon kanssa.

Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm) Jos sinulla ei ole irtopohjavuokaa, niin tee leivinpaperista pitkiä suikaleita ja laita niitä tasapohjaiseen vuokaan. Saat kakun nostettua paperiliuskojen avulla. Voitele ja korppujauhota reunat. Paista uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, noin 35 minuuttia.

Sekoita vesi, sokeri ja karvasmanteliöljy. Valele lientä hiljalleen tasaisesti pinnalle. Anna maustua seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu. Pursota koristeita kakun pinnalle. Nosta lopuksi pakastevadelmia koristeeksi.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Suolainen punajuuripuuro

Resepti
Viljatuotteet, Arjen suosikit

Kaurarieskat puurosta

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Kaurakuningatarkakku

Resepti
Makea leivonnainen, Marjat, Kodin juhlat