Resepti

Länsirannikonsalaatti

Sanne Katainen
Länsirannikon salaatti tuo pöytään merellistä makua.

Länsirannikonsalaatti

4 annostaAinekset
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • noin 180 g katkarapuja
  • 1 prk (200/115 g) savustettuja sinisimpukoita öljyssä
  • 100 g valkoista parsaa (säilyke)
  • 100 g kurkkua
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g herneitä
  • 100 g salaattisekoitusta
Kastike
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Koristeeksi
  • tilliä
  • sitruunalohkoja
Valmistusohje

Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla öljy ja kääntele viipaleet siinä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ripota pintaan hieman suolaa ja mustapippuria. Jäähdytä.

Jos käytät pakastekatkarapuja, ota ne siivilään sulamaan. Valuta simpukat liemestään. Valuta parsat ja pätki ne haarukkapaloiksi. Paloittele kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Ota herneet sulamaan.

Tee aineksista annossalaatit tai kokoa tarjoilumaljaan. Levitä alle salaattisekoitusta. Kokoa sen päälle loput ainekset.

Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin, ravista rivakasti ja kaada salaatin päälle. Nauti salaatin kanssa patonkiviipaleita joko sellaisenaan tuoreena tai pannulla paahdettuina.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit