Resepti

Banaaniteeleipä

Jaana Kankaanpää
Ylikypsä, tummapilkkuinen banaani mehevöittää ja makeuttaa banaaniteeleivän.

Banaaniteeleipä

8 palaaAinekset
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 prk (2 dl) kaurajugurttia tai kermaviiliä
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 kypsä banaani
Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaani haarukalla. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita vaivaamatta taikinaksi.

Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin pellille kaksi pyöreää, matalaa leipää. Ristikoi leipien pinta neljään lohkoon.

Pistele ja paista 225 asteessa kypsäksi, noin 15 minuuttia. Nauti lämpiminä kaakaon kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit