Linssi-jauhelihakeitto - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Linssi-jauhelihakeitto

Jaana Kankaanpää
Tomaattimurska antaa kauniin punertavan värin linssi-jauhelihakeittoon.

Linssi-jauhelihakeitto

6 annostaAinekset
  • 2 rkl voita
  • 2 (200 g) sipulia
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • 12 dl vettä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 rasia (200 g) chili-paprikatuorejuustoa
  • 1/2 dl persiljaa
Pinnalle
  • hienonnettua persiljaa, mietoa chiliä
Valmistusohje

Sulata voi kattilassa. Kuullota hienonnetut sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää porkkanakuutiot, vesi, maustepippurit, suola, laakerinlehdet, suikaloitu inkivääri ja tomaattimurska. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä ja lisää kattilaan. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää keittoon tuorejuusto ja persiljasilppua, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja kypsyys. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa sekä chilirenkaita. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit