Resepti

Maa-artisokkarieskat

Sanne Katainen
Rieskat valmistuvat helposti kaupan valmiista maa-artisokkasoseesta.

Maa-artisokkarieskat

noin 13 kplAinekset
  • 400 g maa-artisokkasosetta (noin ½ kg kuorineen)
  • ½ dl perunasosejauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sämpyläjauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje

Kuori maa-artisokat. Keitä ne paloiteltuina vedessä kypsiksi noin 10 minuuttia.

Soseuta artisokat ja lisää mukaan perunasosejauhe. Jäähdytä. Mausta sose ja sekoita joukkoon munat, jauhot ja öljy.

Jaa taikina noin 13 keoksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja taputtele pyöreiksi rieskoiksi.

Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa heti lämpiminä voinokareen kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit