Resepti

Maailman parhaat uunijuurekset

Sanne Katainen
Uunijuurekset ovat myös maukasta silmänruokaa.

Maailman parhaat uunijuurekset

4 annostaAinekset
  • 1–2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2–3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala (300 g) lanttua
  • pala (200 g) juuriselleriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ½ tl suolaa
  • persiljaa
Valmistusohje

Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Kuori juurekset ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi lohkoiksi tai ranskaperunamaisiksi tangoiksi.

Sekoittele juurespalat ja sipulit kulhossa sekaisin ensin öljyn ja siirapin kanssa. Lisää sitten mausteet ja ravistele, jotta mausteet tarttuvat paloihin. Lisää suola viimeisenä, sillä se alkaa nopeasti irrottaa juureksista nesteitä.

Levitä ainekset leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Tarjoa persiljalla koristellut juurekset lihan tai kalan lisäkkeenä. Tee lopuista juurespaloista salaatin pohja vaikka ilta-ateriaksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit