Ruoka

Maailman parhaat uunijuurekset

Resepti 08.03.2019 Marita Joutjärvi
Lisuke, Kasvikset
Sanne Katainen
Uunijuurekset ovat myös maukasta silmänruokaa.

Maailman parhaat uunijuurekset

4 annostaAinekset
  • 1–2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2–3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala (300 g) lanttua
  • pala (200 g) juuriselleriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ½ tl suolaa
  • persiljaa
Valmistusohje

Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Kuori juurekset ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi lohkoiksi tai ranskaperunamaisiksi tangoiksi.

Sekoittele juurespalat ja sipulit kulhossa sekaisin ensin öljyn ja siirapin kanssa. Lisää sitten mausteet ja ravistele, jotta mausteet tarttuvat paloihin. Lisää suola viimeisenä, sillä se alkaa nopeasti irrottaa juureksista nesteitä.

Levitä ainekset leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Tarjoa persiljalla koristellut juurekset lihan tai kalan lisäkkeenä. Tee lopuista juurespaloista salaatin pohja vaikka ilta-ateriaksi.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Kala-makaronivuoka

Resepti
Pääruoka, Kala, Arjen suosikit

Hauenmätileivät

Resepti
Alkuruoka, Kala, Villiruoka

Graavisärki

Resepti
Alkuruoka, Kala, Villiruoka