Ruoka

Mummon makaronilaatikko

Resepti 15.03.2019 Anneli Pessala
Pääruoka, Lisuke, Maitotuotteet, Pasta, Kodin juhlat, Arjen suosikit
Kari Salonen
Makaronilaatikkoa on hyvä varata juhliin runsaasti, sillä usein se loppuu ensimmäisenä.

Mummon makaronilaatikko

4 annostaAinekset
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl sarvimakaronia
Munamaito
  • 6 dl täysmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/4 tl valkopippuria
Valmistusohje

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Voitele vuoka. Kaada maito vuokaan. Vatkaa joukkoon munat ja mausteet. Sekoita lopuksi lävikössä valuneet makaronit munamaidon joukkoon.

Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa noin puolitoista tuntia, kunnes laatikko on kiinteää ja pinta kauniin ruskea.

Ohjetta korjattu 16.3. klo 11: lisätty munamaidon aineslistaan kananmunat.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Italialainen pizzapannari

Resepti
Pääruoka, Liha, Maitotuotteet, Muna, Riista

Amerikkalaiset riistapannukakut

Resepti
Pääruoka, Liha, Viljatuotteet, Maitotuotteet, Riista

Yorkshiren pannukakut

Resepti
Lisuke, Sienet, Kala, Viljatuotteet, Maitotuotteet

Ahvenanmaan pannukakku

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Maitotuotteet