Ruoka

Koskenlaskijan makaronilaatikko

Resepti 15.03.2019 Anneli Pessala
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit
Kari Salonen
Koskenlaskijan makaronilaatikossa on tuulahdus pohjoisesta savuporon muodossa.

Koskenlaskijan makaronilaatikko

6 annostaAinekset
  • 400 g makaronia
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 rkl voita
  • 150 g savuporoa tai kinkkua
  • 2–4 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 pkt (250 g) savuporo-Koskenlaskijaa
  • 5 dl kevytmaitoa tai lihalientä
Valmistusohje

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi ja valuta. Hienonna sipuli ja paista sipuli voissa kuultavaksi. Kuutioi liha ja sekoita mausteiden kanssa sipulin joukkoon. Kuutioi juusto.

Levitä ainekset kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle maito tai lihaliemi. Jos käytät lihalientä, jätä suola pois.

Kypsennä 175 asteessa noin tunti, kunnes maito on imeytynyt ja ruuan pinta on kauniin ruskea. Peitä vuoka tarvittaessa paiston aikana, ettei pinta tummu tai kuivu liikaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Jos käytät lihalientä, voit laittaa makaronit raakana vuokaan. Lisää silloin nesteeksi litran verran lihalientä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Italialainen pizzapannari

Resepti
Pääruoka, Liha, Maitotuotteet, Muna, Riista

Amerikkalaiset riistapannukakut

Resepti
Pääruoka, Liha, Viljatuotteet, Maitotuotteet, Riista

Yorkshiren pannukakut

Resepti
Lisuke, Sienet, Kala, Viljatuotteet, Maitotuotteet

Ahvenanmaan pannukakku

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Maitotuotteet